Beautiful Old Town - Rovinj

IMG_8489_Facetune_07-06-2020-02-35-02.jp

Kaj je lepšega od romantičnega oddiha v čudovitem starem mestecu?

Rovinj je definitivno mesto, katerega moraš obiskati vsaj enkrat v življenju.

Midva sva ga izbrala za vikend oddih, saj je res blizu Slovenije. Za naju je bila pot malo daljša, saj je nekdo, khm.. jaz..,  pozabil potni list doma. :)

Bivala sva v hotelu Spirito Santo, kjer so naju prijazno sprejeli v večernih urah. Hitro sva povečerjala in se odpravila v sobo.

Z raziskovanjem mesta sva pričela že v zgodnjih jutranjih urah. Res sem bila presenečena koliko čudovitih malih uličic in zanimivosti primora Rovinj. Ljubitelji zgodovine boste z raziskovanjem Rovinja zagotovo navdušeni! Sprehajanje po starih uličicah obdanimi s čudovitimi skritimi kotički in ogromno lepimi lokali.

Obvezno se odpravi še na stolp Sv. Evfemije, ki je najvišja točka Rovinja. Razgled je fenomenalen. 

V Rovinju je ogromno restavracij, kjer lahko ljubitelji (morske) odlične kulinarike razvajate svoje brbončice. Sama sem si zelo želela obiskati tudi restavracijo: Tutto bene, vendar je bila zaradi Covid19 takrat še zaprta. - Je na moji listi za naslednjič. ;) 

Ena boljših restavracij pa je zagotovo La Puntulina, s katero ne moraš zgrešiti.

V koliko boš v Rovinju bival dalj časa si obvezno oglej še: 

Crveni otok 
Na otok redno vozi taxi čoln, in je odlična lokacija, za odmik iz gneče.

Monkodonja

Ostanki prazgodovinske naselbine, katera je bila naseljena v bronasti dobi

Limski zaliv

Zaliv je zaščiten zaradi edinstvene raznolikosti poraščenosti z zelenjem

Midva sva za vse žal imela premalo časa, ampak zagotovo se bova vrnila v bližnji prihodnosti. ;) 

Kje bivati? 
Našla sva res prijeten hotel, z unikatnim interjerjem v starem delu mesta. Tako avta sploh nisva potrebovala, in sva celotno mesto raziskala peš. 

 

Svojo sobo lahko rezerviraš na naslednji povezavi: ​

http://hotel-spiritosanto.si/

Ps. Enak lastnik, ki  mimogrede prihaja iz Slovenije, je v bližini tega hotela postavil še en prav tako poseben hotel s štirimi sobami,  in midva sva ga imela priložnost videti še pred otvoritvijo, ki bo 1.7.2020. Tako kot Spirito Santo, je tudi ta čudovit! Direktno v sobo te bo popeljalo dvigalo, sobe so s pogledom na morje, design pa je nekaj, česar ne boš videl v prav vsakem hotelu. ;) Little sneak peak lahko vidiš na zadnjih treh fotografijah.